DOK08 Seminar: Christopher Andersen

Han fikk aldri roen ved å jobbe som fast ansatt fotograf i avis. Nå angrer nok ikke 37 år gamle Christopher Anderson på at han sa opp jobben. I dag er han frilans, Magnum-fotograf og prisbelønt.
Født i British Columbia i Canada i 1970, Christopher Anderson brukte mye sine tidlige år i Texas, hvor faren var prest. Hans karriere innen fotografi startet på labben i Dallas Morning News. I 1993 ble han ansatt som fast fotograf i en liten avis i Colorado. Han var ikke fornøyd med livet som fast ansatt, og sluttet i 1995 for å bli med i byrået Aurora.

- Som liten gutt så jeg et bilde av en mann som hopper over en liten vanndam. Jeg ble totalt facinert av bildet. Jeg hadde ingen ide hvem som hadde tatt bildet (Cartier-Bresson, red. anm.) på dette tidpunktet eller hva det betydde historisk sett. Jeg bare elsket å se på dette bildet.

- Senere begynte jeg å se på bilder tatt av William Albert Allard og Alex Webb og jeg ble facinert av hvordan de brukte farger og det faktum at bildene var mer enn bare vakre motiver. Jeg følte faktisk noe når jeg så på bildene, sier Anderson til pdnonlie, The Emerging Artist series.

Hans første store prosjekt som var starten på hvor Anderson er nå rent fotografisk, var for The New York Times magazine.

- Det var en reportasje om immigranter fra Haiti som kommer til USA med båt. Journalisten og jeg reiste til Haiti og gikk om bord i en av båtene som satte ut mot USA. Bildene ble trykket som forside reportasje i magasinet og jeg vant senere Robert Capa Gold Medal for arbeidet, sier Anderson til pdnonline.

Anderson har noen tips til unge fotografer som ønsker å vise seg fram:

- Reis ut og gjør de reportasjene du selv brenner for. Når du er tilbake, vis bildene til magasiner og bildesjefer, sier han.

Han var en av grunnleggerne i byrået VII, men for en tid tilbake gikk han over til Magnum, hvor han fortsatt er. Under dok08 får du et dypere innblikk i hans arbeider.

_________________________________________

Mer informasjon om DOK08:
http://www.fotojournalisten.com
 Christopher Anderson / Magnum / All Over Press Norge -
Christopher Anderson / Magnum / All Over Press Norge

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu