NM i fotofikling

For andre år på rad inviterer NRK til åpent norsk mesterskap i bildemanipulering. Gjennom fire kvalifiseringsrunder velger juryen ut til sammen åtte bidrag som belønnes med finaleplass. Den første oppgaven legges ut torsdag 25. januar kl 14, med innleveringsfrist påfølgende onsdag klokken 12. Til slutt gjør juryen en helhetsvurdering og velger ytterligere to finalister blant de som har sendt inn.
Finalen
Lørdag 3. mars i Oslo Kongressenter (Folkets Hus på Youngstorget) i Oslo, under messen Fotografi 2007: 10 finalister blir plassert i samme rom, med hver sin PC / Mac og nettilgang. De får en bildeoppgave, og har tre timer til rådighet før innlevering.

Juryen
Arild Midthun (Donald-tegner)
Dag Standal (fotograf, www.billybonkers.no )
Heidi Wexelsen Goksøyr (fotokunstner)

Premier:
1.premie: Sigma 50 - 500 mm zoom m/valgfri fatning, verdi ca. 10 000 kroner
2.premie: Sigma 150 mm/2,8 Maco m/valgfri fatning, verdi ca. 6000 kroner
3.premie: Benro fotostativ, verdi ca. 2500 kroner
Premiene er gitt av FotoVideo.

Kriterier
- Innsendte fiklerier skal bruke minst ett element fra oppgavebildet.
- Velg selv hvilket utsnitt av bildet du vil bruke.
- Ingen begrensninger på antall innsendte bidrag per person.
- Du trenger ikke være med i hver runde, ett bidrag kan holde til finaleplass.
- Gi bildet ditt en tittel eller undertekst.
- I NM-rundene er det bare statiske bilder (jpg, tiff e.l.) som vil bli vurdert av juryen. (Altså IKKE animasjoner, som har sin egen kåring. Se under.)
- Send til alltidmoro@nrk.no. Frist for innsending av bidrag i første runde er onsdag 31. januar kl. 12.00, følg med for frister på kommende runder!

Både humor, estetikk og utførelse teller. Detaljer verdsettes. Samtidig skal det være mulig å hevde seg med et morsomt / tøft bidrag selv om det ikke er veldig flinkt rent teknisk. Det viktigste er at du har et godt poeng som fortelles på en original måte.

Visning av bildene
- De 50 beste bidragene fra hver runde vil bli lagt ut i et eget bildegalleri på Alltid Moros nettsider. Til dette galleriet justerer vi selv ned størrelsen på bildene.

Gif-animasjoner
I forbindelse med finalen kommer vi også til å dele ut en pris for Årets Gif-animasjon. Innleveringsfrist onsdag 21. februar kl 12. Fritt tema (send inn hva du vil, uavhengig av oppgavene ellers i NM). Maks filstørrelse 1 Mb. De beste animasjonene legges ut på nettet, deretter blir det opp til publikum å stemme fram vinneren.

Og et rekordforsøk
Fredag 2. mars skal vi forsøke å sette sammen Norges Største Fotofikling. (Eller kanskje verdens, hvem vet? Vi må undersøke.) Størst altså i betydningen flest bidragsytere, det blir et kollektivt kunstverk der vi setter sammen en og en del som dere sender inn. Noe i retning av dette, som vi lagde i 2005, bare mye større: Det kollektive Eidsvoll-kunstverket (skrivebordsbakgrunn - 1600x1200)

Følg ellers med på nrk.no/underholdning/alltid_moro
 - 1. premien i konkurransen.
1. premien i konkurransen.
Et objektiv som burde friste noen og enhver!

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu