Junusøtmispel i mai
Litt sent men godt - snart er sommeren her!
Utstyr
  • Canono eos 10d
  • canon 100 mm 2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/90s
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • AnnetStort sett uredigert, har brukt kurver litt for å justere RBG fargene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger297
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140485} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Knut Andreas K.

Hei!

Bildet er ganske bra...!
Komposisjonen er fin, skarpheten er bra nok og fargene er bra.

Likevel er det ting som ødelegger idyllen her. Bildet har sola i mot/side-lys, og du får derfor en utbrent stripe i høyre av knoppen, og en lys (ikke utbrent) stripe på grenen - dette tar mye oppmerksomhet, og utbrente felter er lite ''vakkert''. Sammen med dette har selve knoppen blitt for mørk, den ligger i skyggen!

Dråpen gjør mye da, den pynter bildet!
Hvis lysforholda hadde vært perfekte, ville bildet vært bra, men det er de ikke her, og det ødelegger mye...

mvh.
Knut A. Kvåle
Heidi Anita R.

Takk Knut Andreas Kvåle. Når du sier det, så ser jeg det!
Det er av kritikk man lærer. Det ønsker jeg gjerne. Utbrente partier, det er det vanskeligste innen digital fotografering. :=)
Eli B.

Hei,
jeg likte bildet, spesielt vanndråpen. Her er det ingen utbrente partier, så kanskje du kunne beskjært det slik at kun vanndråpen ble bildet, hvis du skjønner. Altså i overkant av dråpen. Vet ikke om dette blir bra, men bare et forslag. Ellers er det et fint bilde.
mvh Eli
Kjetil H.

Ett bra bilde, du har overeksponert/utbrendt de lyse partiene. For å unngå dette må du undereksponere. Digitale speilrefleks har en veldig lysfølsom sensor og jeg undereksponerer bevisst nesten alle bilder med 1-3 trinn. På 10D'en gjør du dette enkelt ved å måle lyset (utløserknappen halvt ned), vri hjulet på baksiden ned (til venstre) til ''eksponeringskompensasjonen-indikatoren'' i displayet hopper ned til -1 eller -2 eller enda mer....
Sjekk bildet/histogrammet å se om eksponeringen sitter. Hvis ikke fortsetter du til den gjør det (selvfølgelig avhengig av lyset totalt sett..)

Skarpheten burde også vært bedre, du har brukt 100 mm objektiv og lukker 1/90. Om du ikke bruker stativ så skal du være mer enn stødig får å få det skarpt. I dette tilfellet burde du brukt stativ og/eller snorutløser for å unngå rystelser i kameraet. Alternativt kunne du gått opp til f.eks ISO 200/400 for å få lukkertiden opp til minst 1/100, eller mer ''safe'' 1/250. Du kunne også dempet solen med f.eks ett A4 ark, alternativt brukt fill-blitz for å lette opp skyggepartiene.

Det jeg liker i bildet ditt er fargesammensetningen og at du har fått ett tre/hus i dråpen, uten dette hadde det blitt for kjedelig. Hadde du fått med en larve/maur så hadde bildet fått enda mer ''liv''. Du kunne også brukt f/8 til f/11 f.eks for å få HELE kvisten/dråpen i skarphetsplanet. Mulig at lyset da ville gjort at stativ blir en nødvendighet?

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu