Bjørn i veien
Plutselig sto det en binne med to unger midt i veien. Ikke akkurat noen vanlig opplevelse, men alt kan skje når man bor i Namdalen. Heldigvis var det samboeren som kjørte, og jeg satt for en gangs skyld med kameraet klart i fanget.

Opplevelsen varte bare noen få sekunder før de tre dyrene forsvant inn i skogen. Bildene ble så som så, mest for å dokumentere at bjørnen var der, men moro var det uansett.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-12 18:15:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 70 - 210mm f 4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1437
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142856} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Fred S.

Ikke bare er du mesterlig til å ta bilder av dyr i situasjoner der jeg regner med at du må vente en del kalde timer; de ramler jaggu ned i fanget på deg også. Visst har vi bjørn i Namdalen, men når du møter dem på denne måten har du mega-flaks ! En drømmesituasjon for en journalist !

vh fred
Kurt S.

Oi, oi.. Hadde jeg kommet over en slik situasjon tror jeg nok jeg ville mistet kamera i bakken eller så hadde jeg nok hatt slik skjelving på hendene at man neppe kunne sett hva bildet inneholdt-:)
Dette måtte være en utrolig flott opplevelse.
Og, mesterlig gjort at du klarte å handle så raskt at du fikk til et så bra bilde som dette.
Mvh Kurt
Vegard L.

Artig. Sikkert en flott opplevelse.
mvh Vegard
Bent O.

Kjempemoro Kjartan!!! Flaks at du hadde apparatet klart. Er på vei til Alaska i disse dager, så jeg håper å komme hjem med noen bjørnebilder jeg også.
Mvh Bent
Ole Birger S.

Du åpna vel bildøra og sprang etter. Hadde du kommet deg mellom binna og ungene, kunne du ha fått noen skikkelige nærbilder av mora. -olebig-
Kjartan T.

Takk for kommentarene, det blir jo ikke rare greien når man trykker objektivet mot frontruta og drar av noen bilder...

Fred: Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle få sett bjørn på denne måten. Har snakket med folk som har bodd 70 år midt i tjukkeste bjørnelandet, og som kjører kveld etter kveld på skogsbilveier, men bjørn harde aldri sett. Ja, flaks kan man vel si, men synd at jeg dyrene ikke stuppet opp der i skogkanten og ga meg noen ekstra sekunder i fine omgivelser.

Kurt: Nei, sjelven var jeg bare etterpå når jeg prøvde å finne igjen dyra inne i den tjukke granskauen. Da var kameraet også i ferd med å gå i bakken...

Bent: Du har nok noen flere bjørner å ta av. Har vært i Finnland og knipset noen av disse brumlebassene før, og det er litt av en opplevelse. God tur og lykke til!

OleB.: Ja, det var det jeg begynte å tenke på...
Jan-Eilert P.

En bekjent av meg bor i Pasvik og har tråkka skauen rundt i 40 år uten å møte bjørn. På en av disse turene var han innom Ellenkoia (Åpen koie i Øvre Pasvik Nasjonalpark) Der møtte de noen tyskere fra Hamburg. De hadde mange supelativer om Norge: ''Norwegen wunderbar- wild natur '' fortalte de på en blanding av tysk og engelsk.

Så etter en stund kom de fram til hvorfor de var i syvende himmel. De gikk innover mot Ellenkoia og da kom alfahannen å stilte seg på stien foran dem . De fikk tatt flere gode bilder med sin canon ixus. ''ÅÅ Norweben wunderbar natur''.

De trodde der var slik i Norge at det var bare å ta seg en tur i skauen for å møte vill bjørn og elg. De syns ikke det var noe spesielt at det hadde skjedd dem, men da de fikk forklart at min bekjent har tråkka på kryss og tvers der oppe i mer enn 40 år uten å se en eneste en fikk de et annet perspektiv på saken.

Svakheten med bildene regner jeg med du er klar over og du trenger sikkert ikke gode bilder for å huske denne opplevelsen med glede.
Per Harald O.

Et STORT øyeblikk!
Stilig!
Kjartan T.

Takk igjen for tilbakemeldinger. Ja, Jan-Eilert, historia du forteller er nok litt typisk... Men en får aldri gi opp håpet, og morsomt er det å bo i et område der det er muligheter for slike naturopplevelser. Har jo selv sett og beundret dine bilder av vill bjørn.

Ja, Per H. Stort var det!
Mona R.

skulle ønske det var jeg som så bjørnene.. spennende å se.
liker helt klart versjon 2 best. Liker fartsfølelsen, komposisjonen og fargene. Det er bare etellerannet med det bildet... :-)
Svein B.

Først og fremst en STOR opplevelse du har dumpet borti, det er godt at det er muligheter til å få oppleve noen av de store her i landet ennå. Bildene holder fint som en liten beskrivelse av sitasjonen og hvordan slikt ofte foregår, utover det regner jeg med du selv er mer enn klar over bildenes svakheter uten å gå inn på det. Får håpe du en gang får mulighet til å gi deg selv og Namdalsbjørner litt ''kvalitetstid'' med et kamera i mellom dere.

Mvh
Svein B
Edvin S.

Tittet innom deg, etter at du kommenterte bjørne bildet til Bent, og fant dette hos deg. Flaks at du hadde kameraet på fanget. Jeg er også en av de som nærmest konstant har kameraet i nærheten når jeg kjører, eller er passasjer, men noe slikt har jeg aldri sett. Faktisk aldri vært nærmere bjørnen, enn at jeg har funnet ferske spor, selv om jeg bor i et område med masse bjørn.

Mvh ~ Arne
Kjartan T.

Takk for kommentar Arne, ikke gi opp. Plutselig skjer dette... eller noe lignende. Selv sitter jeg bare å venter på gaupa. Selv om jeg er utrolig mye ute å farter så har jeg aldri sett det dyret.
Tore Arnt N.

Hei jeg synes du har fått til dette bra,synes bildene dine er veldig bra,men jeg bruker et canon digitalixus 750,men jeg prøver å få til noen bra bilder,er jo arti med naturbilder da,er selv fra namsos område og vet at der er det mye fine naturområder.hvis du skulle anbefale et bra kamra hva ville du ha foreslått da?liker bildene dine,lykke til videre:-)mvh.
Kjartan T.

Takk for kommentar på bildene Tore Arnt.

Jeg ville jo ha satset på en digital speirefleks dersom jeg var deg. Nikons D50, Nikons D70 og D200 er jo alle kamera jeg kan gå god for, men det koster fort litt penger (ta en sjekk på nettet). I tilllegg må du jo også satse på noen bra objektiver. Disse kan du jo godt kjøpe brukt. Du kan se her på Foto.nos bruktmarked for å sjekke litt priser.

Naturbilder er fantastisk morsomt å jobbe med! Lykke til du også!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu