Norwegian Spring Flower
Called ''blåveis''.
Har ikke macro objektiv, men jeg synes ikke dette var så ille.
Bildet inngår i albumet Plants and Flowers -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-04-24 13:26:50
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.8 D
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, liggende stilling..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger322
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Nanna E.

Ser at det er fler som har vært ute å fotografert blåveis i dag, og at været var litt bedre hos deg :-). Fint bilde, likte spesielt at du har vinklet deg sånn at støvbærerne (?) lager skygge på blomsten. Utsnittet og komposisjonen er også bra.

mvh Nanna
Ann T.

Hei Nanna, ja takk - i like måte! Jeg tok bildet i går - i flott solskinn. Ulempen var at det skapte kanskje litt for hardt lys. I dag har det vært grått og trist og våt her i Drammen, så jeg var nok heldig at jeg ikke ventet en dag å jakte.
Mvh. Ann
Tom A. T.

Kanskje ikke det mest spennende blåveisbildet, men det er dog en fin dokumentasjon på at våren er i anmasj. Blåfargen er pen og riktig gjengitt og miljøet kommer fint fram. De første blåveisene vokser jo gjerne opp innimellom masse rusk og rask. Noe tettere utsnitt hadde vel vært å foretrekke, men da burde du vel også brukt et annet objektiv som er mer tilpasset formålet.
mvh Tom T
Tone A.

Eit vakkert blåveisbilde med miljøet rundt. Fine blåtonar og skarpe detaljar på kronblad og støvbærarane. Litt hardt lys på dei fremste blomane som er åpne. Steinulf Listerud ga eit råd om å bruka paraply for å skjerma lyset, så det tipset skal eg prøva ut.
Men elles så har du fått med fine detaljar frå miljøet rundt blåveisane også. Mosen i forgrunnen har fine grøtonar som fortset i bakgrunnen også. Det einaste som irriterar er den grønestilken til høgre i forgrunnen. Elles er det dei visne stråa som gjentek seg innover. Flotte blåveisar i ulike retningar med bua stilkar som strekk seg etter lyset.
Til å ikkje ha makro-objektiv så er dette eit vakkert vårbilde med fine detaljar. Flott med det kvadratiske utsnittet og fine fargar. Dersom du kutta rett ved stilken ved blåveisen på venstresida, ville dei 3 blåveisane i forgrunnen ha dominert bildet meir. Det er berre eit forslag, pga at eg også likar bildet slik det er, Ann!
:) Tone
Ann T.

Takk til alle som har kommentert. Jeg har lagt in en V2 etter anbefallinger fra Tone. Bedre?
Mvh. Ann
Ann F.

V2 er bedre, mer konsentrert, og ved neste opptak er jeg sikker på at du husker å se godt i søkeren og fjerner den lille kvistbiten og bøyer unna blomsten aller bakerst. Og noen av de lyse kvistbitene som går skrått over øvre del av bakgrunnen.
Før opptak.
Det er utrolig hvor synlige slike lyse kvistbiter blir i et næropptak.
Jo renere jo bedre. Fra starten av.
Fargene er fine og mettede, blomstergruppen har fin diagonal plassering segimellom, og selv om det er sol som kaster skygge er ikke skyggene så skarpe at de ødelegger motivet.

Mvh Ann
Tone A.

Versjon 2 blei flott med eit mykje rolegare uttrykk. Nå er det mest blåveisane ein legg merke til som strekk seg mot sola, med fine bua stikar bakover og fine blåtonar. Godt at du fjerna stilken i forgrunnen som forstyrra. Nå er det ei lekre blomane som domoinerar bildet med blåtonane sine.
Gode råd frå Ann Forberg som også eg kan læra mykje av. Du ha vore heldig med lyset, for det er ikkje lett å få til fine blomebilde i solskinn.
PS. Korleis får du til desse skuggane bak bilda?
:) Tone
Tone A.

Eg meinte skuggane og ramma!
:) Tone
Ann T.

Hei Ann og Tone, takk for hyggelige tilbakemeldinger med tips og god råd.

Tone - jeg bruker ''drop shadow'' funksjonen i PS for å lage skyggene som en ramme rundt bildet. Bruk layers og lage en background copy. Mens den er aktiv, velg Image > Canvas size fra øverste menyen. Lager en hvit ramme rundt bildet med å velge for eks 200 pixels rundet det hele. Klikk OK og tilbake til background copy i layers hvor du høyre klikk og velge ''Blending Options''. Velg ''drop shadow'' herfra, og sett ''angle'' på ca 135 grader. Leke litt med Distance, Spread, Size og Opacity til du få det du liker i Preview. Klikk OK - så har du en skygge rundt bilde ditt på toppen av en hvit ramme.
Håper dette er klar nok. Har en fin kveld!
Mvh Ann
Bente K.

Et koselig blåveisbilde fordi komposisjonene fungerer så godt. Det ble også fint med det grønne innslaget fra mosen i kontrast mot de blå kronbladene. V2 ble enda bedre fordi det framstår mer ''ryddig''.
mvh Bente
Rune N.

Et flott artsbilde av blomsten! Versjon 2 er den beste, etter min mening. Det er ryddigere, og formatet passer bedre.

mvh
Rune
Frank N.

Skarpt med fine fargetoner. Liker V2 best. Det viser mer av selve motivet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu