Show på Sunwing Kallithea
Første forsøk på konsertbilde.
Bildet er tatt på et av kveldsshowene på Sunwing i ferien sommeren 2006
Til å være tatt på frihånd, ISO 1600 og kun 1/100 sek synes jeg ikke det er ille. Men jeg savner litt glimt i øye, noe som ble vanskelig siden jeg sto et godt stykke unna, og godt ute på siden.

I etterkant ser jeg at kamera har valgt f/5, noe som tilsier at jeg istedet kunne valgt en raskere lukkertid og mulig fått et skarpere bilde.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 70-200 f/4 L USM
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeRAW, ISO 1600
  • Nei
  • AnnetTatt på frihånd, valgt lukkerprioritet på kamera.
    I etterkant har jeg brukt Adobe RAW konverter til CS2, kjørt NoiseWare Pro for å fjerne støy. Jeg har også prøvd meg på litt USM i ansiktet på jenta.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriKonsertbilder
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205767} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Harald W.

Jeg vil heller påstå at det er fotografen, ikke kamera, som velger blenderåpning. Men du lærte sikkert å passe på bedre etter dette. Helt greit bilde!

Mvh Harald
Per G.

Hei, Glenn !
Noen kommentarer fra Ormåsen:
1)
Ville masket/klonet vekk den lyse flekken i øvre høyre hjørne (eller enda bedre: Passet på å unngå dette når du tar bildet :-)

2)
Personlig benytter jeg blenderprioritering nesten 90% av tiden. Da har du kontrollen på dybdeskarphet ved å velge blender, og så følger du med på lukkertiden om den er akseptabel til det du ønsker å få til. Trenger du raskere/langsommere lukkertid da, kan du justere dette med ISO-verdiene (i hvertfall hvis du ikke har veldig dårlig tid).

3)
Bildet ser generelt uskarpt ut, så tror ikke du vil klare å få dette sylskarpt uansett hvor mye du jobber med USM. 1/100 lukkertid er nok i snaueste laget med håndholdt 200mm (med mindre du har IS). Da bør du opp på 1/250 eller raskere for å få det skarpt (med mindre du går på beroligende midler :-)

4)
Ville kanskje forsøkt med litt alternative plasseringer av ''syngedamen'' når bildet ble tatt. Blir lett ''statisk'' med midtplassering, men blikket skaper forsåvidt en bevegelse mot høyre - det synes jeg er ok. Personlig liker jeg bilder hvor det er ''en bevegelse'' - ikke den forstand at person/dyret er i bevegelse, men at du med motivvalget/komposisjon skaper en bevegelse for øyet som betrakter (gjerne med ''budskapet'' i bildet som ''endepunkt'' for bevegelsen, men ikke nødvendigvis).

Ble kanskje mest kritikk dette her :-)
...men det er godt ment, Glenn - det vet du :-)

Uansett: Et godt førsteforsøk på konsertbilder. Kan love deg at jeg har tatt masse konsertbilder som har vært lant dårligere enn dette :-)

PS: Sett av fredag 6. til lørdag 7. oktober - da skal vi på inspirasjonstur på Holtefjell guidet av Dagfinn Kolberg :-)
Glenn Ø.

Hei Per.
Takker for mange gode tips!

Bildene så nok skarpere ut på den lille skjermen på 350'n dere nede i sommer :-)

Jeg prøvde meg først med blenderprioritet, med denne gangen ble ofte automatikken på kamera lurt av vekslende lys på scenen. Jeg burde kanskje prøvd manuell, og rett og slett stillt inn blender f/4 og 1/125 sek?

Men til helgen er det jo elvefestival i Drammen, kanskje det byr seg noen nye sjanser?


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu