På Loftet i tåka
Loftet er en liten rygg som står igjen på tvers av dalen ca. halvveis mot Valursfossen. På den siden Atie står er det en botn med overheng og ca. 260 m ned i dalen. En ganske luftig opplevelse, selv om knapt kunne skimte bunnen av selve dalen i tåka.
Bildet inngår i albumet Hjølmodalen - et spennende alternativ - Hjølmodalen er en sidedal til Måbødalen fra Øvre Eidfjord. Egentlig er den minst likeverdig, men mindre kjent:
Tre store fosser mot Måbødalens ene, ingen regulering av vannføringen, og en vei som får Måbødalen før den ble lagt i tunnel til å se bred ut. Ta med kuleramme for å telle serpentinsvingene, som ikke er for biler over 8 m lengde.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18(*1,6)mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Inger-Lise S.

Hei Odd Tore! For en flott bilde! Fint motiv i god komposisjon og en helt spesiell stemning pga tåka.
Men det hadde ikke vært meg som sto der personen står....
Duse, men lekre høstfarger.

mvh Inger-Lise
Monica J.

Hei! Interessant bilde. Tåken og vinkelen bildet er tatt fra gjør det ganske spennende. Fine høstfarger også. Men jeg vet ikke helt om jeg liker busken nederst til høyre...

MJ
Odd Tore S.

Takk for raske kveldskommentarer!
Personen er min kone Atie, som var lettet da fotografen var ferdig!
Monica:
Busken nederst til høyre var der og lot seg ikke fjerne, like bratt der fotografen sto. Til venstre var det også busker. Valget ble da klone eller la den stå, og jeg er ikke noe stort klonefan.
Odd Tore
Bjørn H.

Nydelig presentert ...

Dimensjonene og perspektivet er flott så det holder ...

Igjen liker jeg lyset og tonene, som i ditt forrige bilde -

Bra naturbilder -

Bjørn ;¤

Avsluttet .

Fantastisk størrelsesinntrykk, nesten enda mere effektfullt her enn på fosse-bildet ditt. Den ''lille'' personen der oppe gjør bildet. Øørlite mere kontrast kanskje - men det er pirk. Bra.
Venche J.

Veldig flott og majestetisk. Tåkebilder er det vanskelig å få skikkelig høyde/dybdefølesle på, men det har du klart flott ved hjelp av busken og Atie.

Fryser litt på ryggen når jeg ser kona di så nær kanten. :)

Flott.

Wenche.
Ann F.

Nummeret før konemishandling, det der, hils Atie og si at hun har min medfølelse over å måtte stå der oppe nesten i løse lufta.
Fra spøk til bildet: fin følelse av skala med henne der oppe, fin følelse av dybde med busken i høyre kant, slett ikke verst gjengitt tåke.
Du kunne nesten hatt med mer av busken i h. kant, evt. også litt av de du sier er t.v. uten at det hadde gjort noe.
Mvh Ann
Avsluttet .

Flott bildet, bra komponert. Likte spessielt tåke som gi bilde en helt spesiell stemning!

Hilsen Jørg
Anniken S.

Dristig å stå slik på kanten.
Liker stemningen som kommer frem i tåkehavet.
Ville kanskje ha justert litt på kontrastene for å fremheve detaljene litt bedre.
Komposisjonen er flott med de mektige fjellsidene og den lille personen på toppen.
Odd Tore S.

Hei, og takk for flere kommentarer!
Til de som synes det ser litt spennende ut på kanten:
Ja, man skal ikke være svimmel, og det skal ikke blåse. Det er veien ut dit som var mest skummel, svaberg som passet best på alle fire. Men Atie er vant til slike utfordringer, o-løpere opplever slikt til stadighet.
Mer kontrast:
Ja, gjerne, jeg har allerede dratt på en del, med enda mer begynte det å dukke opp regnbuemønster i tåka, og det har jeg ikke gode erfaringer med å fjerne. Her var virkelig tåka tjukk som graut!
Satser på noen mer avslappende bilder nå før evt. stupet mot selve dalen og enda mer luftig konemishandling (som viser det stedet dette bildet er tatt fra).
Odd Tore
Steinulf L.

Skrekk og gru!
Herlig, Dette bør eksporteres!
Odd Eirik S.

Dette var enestående vakkert. Personen gjør hele bildet. Men det regner jeg med var nøye planlagt. Bra gjengivelse av farger og tåke. I mine øyne svært naturtro.

Fikk lysst på en fjelltur nå, men det får bli med tanken. Pusser opp kjøkken og fruen har satt opp en liten ''gulrot''. En Sigma 12-24 venter etter at prosjektet er ferdig.

mvh
OddES
Mike T.

Hei Odd Tore,
alt er sagt. Alldeles nydelig tåkebilde i imponerende omgivelser.
Hilsen Mike
Tone B.

Dette var utrolig flott! Personen på toppen av fjellet gjør mye (og er temmelig tøff,,,hadde ikke vært meg). Liker busken nede til høyre med den friske fargen som blir en fin kontrast mot de flotte duse høstfargene. Tåke gjør noe eget med bildene, og dette er intet unntak. Virkelig flott naturbilde dette!

mvh Tone
Stig B.

Sent inne, men likevel: flott og dramatisk natur. Menneskeflekken skaper dette bildet synes jeg. veldig bra håndtert teknisk, fin komposisjon. Du hadde aldri fått meg ut på den kanten.

Mvh Stig
Øyvind A.

Her har du laget et fint bilde: Passe med høstfarger som synes gjennom tåka, og dette bildet er et glimrende eksempel på betydningen av den menneskelige målestokken for å framheve landskapets storhet. Også fint at personen er kledt i rødt. Bra gjort.
Ø.
Janne L.

Fargene ble spesielle i tåken. De grønne fargene blir duset ned, og de røde virker sterkere. Flott.
Personen på toppen gjør hele bildet. Flott bilde.
Janne
Jonny E.

Hei hei

Dyktig utført arbeid av dokker toan det her, alt synes eg stemmer.

Ha en god dag

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu